divendres, 25 de gener del 2013

El VIII premi Pepe Carvalho es lliurarà el dijous 7 de febrer a l'Ajuntament de Barcelona


La corrupció, els segrestos i els crims del Nord d’Europa dins de la setmana BCNegra 2013


El jurat ha decidit per unanimitat atorgar el premi a la parella sueca Maj Sjöwall(1935) i Per Walhöö(1926-1975) per la creació de l’inspector Martin Beck, el protagonista des del 1965 d’una saga de 10 de novel·les mítiques en el gènere negre. El protagonista recorda al detectiu de Manuel Vázquez Montalbán, Pepe Carvalho, i el guardó és un homenatge a la memòria de l’escriptor, que va ajudar a potenciar Barcelona com a pionera en la renovació del gènere.


El Programa de BCNegra 2013 és molt complert i es podran seguir els actes en llengua estrangera ja que hi haurà traducció simultània. El dilluns 4 de febrer a les 19:30 es parlarà sobre la corrupció a La Capella amb la presència de Kostas Vaxevanis, un periodista grec que va ser empresonat per fer pública la llista de presumptes evasors fiscals del seu país. 



L’equació de la vida amb Yasmina Khdara, el pseudònim de l’escriptor algerià Mohammed Moulessehoul per motius de seguretat, serà un dels altres plats forts. L’ activitat serà el dimarts 5 a les 18:30h a La Capella on es debatrà sobre els segrestos amb altres experts com Carlos Otamedi, l’inspector dels Mossos d’Esquadra. Les novel·les negres del nord d’Europa també hi seran presents en una taula rodona el divendres 8 a les 16h a La Capella amb participants com Unni Lindell, nele Neuhaus i Kristina Ohlsson, noves generacions negra i criminals que pugen amb força. És presentarà la última novel·la de Francisco González Ledesma titulada Peores maneres de morir que parla de l’últim cas de l’inspector Méndez a Barcelona. A les 17h del divendres se’n parlarà amb altres escriptors, com Andreu Martín, en una taula que serà presidida per Paco Camarassa, llibreter de Negra y Criminal.

Eulàlia Ferreres Fernández


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada